Kamarin omat projektit

Liminganlahden Nuorkauppakamari on nuoresta iästään huolimatta organisoinut useita onnistuneita projekteja.

2 vuotta yrittäjänä – yhteistyöprojekti

Kamari on mukana yhteistyössä Tyrnävän Kuulammen koulun 2 vuotta yrittäjänä -valinnaisaineluokan kanssa. Valinnaisluokkalaiset perustavat yläkoulun aikana oman ihka oikean yrityksen, jonka neuvonantajana toimii Liminganlahden nuorkauppakamarilainen, jolla on itsellä oma yritys. Näin oppilaat saavat ensiarvoisen tärkeää tietoa yrityksen pyörittämisestä. Lisäksi projektin yhteydessä järjestettiin Päivä johtajana tempaus 11.2. 2014. Päivän aikana oppilaat pääsivät seuraamaan johtajan työtä yhden päivän ajan. Nuoret oppivat yrityksen johtamisesta käytännön tasolla ja he saavat yhden näkökulman omien ura- ja koulutussuunnitelmien varalle.

Projektipäällikkönä oli IND Sanna Mathlin.

Työllisyystori

Työllisyytori -tapahtuma järjestettiin 30.10.2014  Zeppeliinissä Kempeleessä. Tapahtuma kokosi yhteen Oulun seudun oppilaitoksia ja yrittäjiä kertomaan palveluistaan nuorille ja ammatinvaihtoa suunnitteleville. Tapahtumassa on yhteistyössä Oulun seudun Leaderin Yhteisöhautomohanke.

Projekti järjestetään uudelleen syksyllä 2016.

Projektipäällikkönä 2014 toimi IND Sanna Mathlin. Projektipäällikkönä 2015 toimii LIO Marko Malkamäki.

Liputusprojekti

Kamarimme omistaa lipputankoja erinomaisella paikalla Kempeleessä Kauppakeskus Zeppelinin läheisyydessä sekä Limingassa vilkkaasti liikennöidyn 8-tien varrella. Tarjoamme yrityksille mahdollisuuden saadan koko kesän ajaksi näkyvyyttä edulliseen hintaan.

Projektipäällikkönä toimi LIO Marko Malkamäki

Tyrnävän Palveluopas

Tyrnävän palveluopas lähti Tyrnävän kunnan silloisen hallintojohtajan toiveesta nostaa esiin paikallisia yrityksiä kuntalaisten keskuudessa. Projektin sai myös Tyrnävän yrittäjäyhdistyksen tuen. Projekti toteutettiin kevään-kesän 2014 aikana. Palveluopas jaettiin jokaiseen tyrnäväläiseen kotitalouteen kesäkuun lopussa.

Projektipäällikkönä toimi IND Sanna Mathlin.

Kansalliset projektit

Tuottava Idea

Tuottava Idea -kilpailun tavoitteena on edistää innovointia sekä tuoda esiin uusia liikeideoita ja niiden merkitystä yhteiskunnallisen kehityksen avaintekijöinä. Kilpailulla halutaan lisätä yrittämisen yleistä arvostusta korostamalla omiin ideoihin perustuvien ja riskejä ottavien päätöksentekijöiden merkitystä kansantaloudelle sekä hyvinvoinnin lisäämiselle.

Kilpailun ideana on tunnistaa ja palkita jo tuottavassa toiminnassa olevia ideoita, jotka ovat enintään kolme vuotta vanhoja. Idea voi olla uusi liikeidea, uusi tuote, palvelu, toimintamenetelmä, toimintamalli tai konsepti. Lisätietoa kilpailusta www.tuottavaidea.fi

Vuoden Nuori Johtaja

Vuoden Nuori Johtaja on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämä valtakunnallinen kilpailu, joka on järjestetty vuodesta 2007 alkaen. Kilpailu on syntynyt vastaamaan nykypäivän johtamistyön haasteisiin

    • nostamalla esiinsuomalaisia taitavia nuoria johtajia
    • kannustamalla nuoria hakeutumaan johtotehtäviin
    • kannustamalla nuoria kehittämään omia johtamistaitojaan ja
    • olemaan vastuullisena esimerkkinä ja positiivisena esikuvana tulevaisuuden nuorille johtajille.

Lisätietoa kilpailusta www.nuorijohtaja.fi

Vuoden Nuori Menestyjä

Vuoden Nuori Menestyjä on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämä valtakunnallinen kilpailu, jossa palkitaan menestynyt 18-40 -vuotias Suomen kansalainen ja Uuden Sukupolven Esikuva. Tavoitteena on löytää löytää henkilöitä, jotka nuoresta iästään huolimatta ovat saavuttaneet omalla sarallaan jotakin ainutlaatuista; sellaista, joka hyödyttää yhteiskuntaa, kansakuntaa tai maailmaa. Kilpailussa etsitään henkilöitä, jotka omalla esimerkillään ja henkisellä kasvullaan innostavat muita ihmisiä ja vaikuttavat tätä kautta positiivisesti ympäröivään yhteiskuntaan.